Härlig vecka

Andra veckan på jobbet gick fort. Den fullkomligt galopperade iväg. Men tiden går fort när man har roligt. Fick bland annat vara med på ett kundbesök då fem personer från Uppsala var här torsdag-fredag. Två dagar av möten och en upplevelse utöver det vanliga.

Efter första dagen tog två taxibilar oss upp på slingriga vägar i billingebergen där vi möttes av ett riktigt orginal. Iklädd en kopia av Karl den tolftes rock och höga stövlar hälsade den gamla fallskärmsjägaren Bernhard oss välkomna till hans stugby från 1600-1800 talet. Det var en kväll ingen av oss kommer att glömma. Den ena fräcka repliken efter den andra kontrades med överraskning på överraskning och en känsla av att befinna sig i en helt annan tidsepok. Vi var vi inte hemma förrän vid tolvslaget och när nästa möte inleddes på fredagsmorgonen såg man spår efter gårdagkvällens nubbande i de flesta ansikten.

Annars fick copyn till min första riktiga annonstext mycket beröm. "Underbar copy!!!" hade kunden skrivit i ett mail efter att projektledaren skickat iväg annonsförslaget och ingen korrektur behövdes göras. Kändes riktigt kul och skönt att få sån respons på första arbetet och min arbetsgrupp var så peppande och glada för min skull. Sånt värmer verkligen.

I helgen har jag sovit ut båda dagarna och vilat mycket. Jätteskönt har det varit. När Jonas var i Stockholm köpte han första Nord och Syd boxen till mig så vi hade ett Nord och Syd maraton igårkväll och avverkade halva boxen. Blir så sentimental av serien för det var min älsklingsserie som liten och jag har inte sett det på över tjugo år. Men Orry lever fortfarande kvar i mitt hjärta ;)


No end in sight

Första jobbveckan och första helgen-utan-Jonas i Skövde börjar gå mot sitt slut.  Det har gått fort, hann bara pusta ut innan helgen var slut, känns det som. Men det är så roligt på jobbet att det inte gör något. Även om det bara gått en vecka så gillar jag verkligen mitt jobb, eller, det som kommer bli mitt riktiga jobb. Förra veckan var mest en uppvärmning. Fast den inkluderade faktiskt det mesta som en copywriter ägnar sig åt; research, inläsning, kundmöten, skrivarbete och kreativa tankeprocesser.

Hann som sagt med två omgångar till Göteborg. Ett besök på mässa ena dagen och kundmöte dagen efter. Och som tur var funkade apotekets åksjuketuggumin så jag slapp spy på X2000. Första veckan har varit fartfylld så jag kan bara tänka mig hur det kommer bli framöver. Men å andra sidan kommer jag nog få uppleva en del tröga dagar också. Det är så det funkar i den här branschen. Full rulle i flera dagar och sedan stiltje.

I helgen har Jonas varit och träffat kunder och kompisar i Stockholm så jag och Poker har fått underhålla varann. Han är mysig han. Imorse när jag låg och snoozade så kröp han intill mig och la sig på ena sidan av kudden och sov med mig. Det hör inte till vanligheterna då han mest brukar bita en i handen eller nåt så man går upp och ger honom mat. Nu såg han att någon saknades och ville hålla mig sällskap istället. Annars har Poker fått en polare. Eller polare och polare, en look-alike x 2 hans size. Han får gå ut här utanför ibland och när jag skulle hämta in honom häromdagen (byggt en plankstege från balkongen men han hoppar hellre ut och kommer inte in sen - smart värre ;) så tror jag att jag ser dubbelt för bakom honom sitter en katt som likadan ut förutom att han är XXL till Pokers M. Det såg så roligt ut, katten ville nog hälsa men Poker lät lite ynkligt, som att han sett ett spöke (bara hans egen spegelbild + 10 år haha).

Nu ska jag fortsätta ladda batterierna inför veckan vilket jag gjort hela helgen, förutom sysslor man inte hinner med så bra i veckorna (läs tvättning, städning, handla, sätta upp gardiner). Och så måste jag läsa lite i böckerna som chefen gav mig så jag håller mig uppdaterad i varumärkesträsket.



Rivig start

Ögonlocken känns blytunga och gäspningarna avlöser varandra trots att jag inte gjort särskilt mycket de senaste två dagarna. Det måste vara alla nya intryck som äntligen lagt sig sen i fredags. Vilken dag och framförallt kväll. Vilka genuinta trevliga, öppna och härliga personer och blivande kollegor. Jag välkomnades bokstavligen med öppna armar, både under förmiddagsfikat på kontoret och festen på kvällen. Inga spel, inga fasader, bara äkthet. Och en stor portion humor på det. Jag har aldrig ätit så stor och så god meze (tallrikarna rymdes knappt på bordet) och roats så av att se styrelsegubbarna shejka loss i shlagerbaren framåt kvällen.

Det kommer bli roligt det här. Och hårt. Och svajigt. För det är inte lätt. Varken jobbet eller de höga förväntningarna man känner av eller branschen som sådan. "Den mår inte bra just nu, sa VD:n. Vi är nog de enda som anställer i hela branschen." Men det går bra för dem nu. Så det är bara att hoppas på det bästa och göra sitt eget absoluta bästa. Allt annat ligger i någon annans händer. Redan nu första veckan kommer jag att få vara med i uppstarten av ett projekt och åka till Göteborg på kundmöten. En riktig rivstart med andra ord.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0