Fartfyllda dagar

Det är inte mycket fart i den här bloggen, men desto större fart i livet - som tur är kanske. Sedan jag skrev sist har allt möjligt hänt, mer än jag kommer ihåg så här på rak hand, men jag var bland annat i Stockholm förra helgen. Jag och Jessica, andra copyn på byrån, åkte till Guldnyckeln på torsdagen. Inte galakvällen utan seminarierna under dagen. Det var intressant, men lite trist att det bara blir Stockholmsfolk. Reklambranschen är ju lite större än så faktiskt... ;) Det gör att det blev lite väl mycket klubben för inbördes beundran, men det var intressant att se, som sagt. Dagen rundades av med ett besök av Rickard Sjöberg som pratade om Postkodlotteriet och fick tårar i ögonen när han pratade om deras heroiska arbete ;) Jag och Jessica kände oss ungefär som deltagare på ett sektmöte.

Annars var jag i Stockholm över dagen i fredags också. Gjorde en intervju på Banverket för deras kundtidning som vi producerar och jag numera skriver i. Blev hämtad av Jonas vid tåget och sen åkte vi till hans kontor där jag fick hälsa på två av grabbarna och sedan renskrev intervjuanteckningarna medan Jonas och dem avslutade arbetet. Därefter åt vi god mat på en av favoritrestaurangerna och handlade sedan lite till födelsedagsfirandet som ägde rum här igår. Jonas fyller år på tisdag, men igår var hans föräldrar, farmor och farbror med fru här och firade honom med tårta. Det var superfint vårväder igår, men jag hann tyvärr inte gå ut på hela dagen. Tog en lång sovmorgon och sen städade jag och bakade till vi fick gäster. Hoppas att värmen och solen kommer tillbaka en annan dag snart så att jag får njuta av den andra riktiga vårdagen i alla fall :)

Blir inte så intressant inlägg det här, mest en rapportering. Nu i veckan ska jag inte resa någonstans, men det händer en hel del här. Kalendern är fullbokad i veckorna som vanligt. Men det är mest bara roligt - om än lite stressande ibland. Ett problem jag haft de senaste veckorna är att jag inte kunnat somna. Kan vara jättetrött under dagen men när det är dags att gå och lägga sig blir jag klarvaken och allt möjligt snurrar runt i huvudet. Tror att det beror på att jag är uppe i varv mentalt hela tiden. Kroppen är trött men huvudet vill inte sova. Har köpt träningskort nu och går minst en gång i veckan nu (trög start) men det hjälper inte heller. Får försöka hitta ett sätt att koppla bort tankarna på. Hur nu det ska gå till ;)

Nollad

eller nästan. Blev champagnesprutad i värsta stureplansstil i eftermiddags. Vi firade några goda kundbesked med semla och champagne och när VD:n skulle öppna champagnen precis bakom min rygg så sprutade den såklart över hela mig och halva kaffebordet. Första gången jag dushat i champagne - bokstavligen. Med kläder på förstås, men den lyckades ändå rinna ner över ryggen och utmed benen. Lite stickigt lyxkänsla blandat med alkodoft. Så jag luktar lätt spritfabrik nu.

Förutom champagnebesprutningar och andra extravaganser har jag hunnit med en hel del sedan jag sist skrev. Resor kors och tvärs över Sverige (men mest Gbg-Skövde-Sthlm) varannan vecka. I måndags var jag med VD:n och hälsade på en ny kund (för mig) i Lidköping, men denna gång bilvägen. Kommer in bättre och bättre i jobbet, både på byrån, i skrivandet och med kunderna, och jobbet känns bara roligare och roligare. Jag stortrivs med andra ord och hoppas verkligen att jag får bli kvar. 

Förra helgen var det dags att se Skaraborgsrevyn i Skara som jag fått fribiljetter till via jobbet. Kan inte säga att jag tog emot dem för att jag är överförtjust i buskishumor utan snarare för upplevelsens skull och chansen till miljöombyte. Och miljöombyte blev det lugnt. Satt mitt i en publik som kiknade av skratt och undrade vad som var så roligt. Försökte verkligen roas av eländet, men det krävs lite mer än utstående tänder och en gubbe som inte kan säga r för att jag ska skrattta. Efter nästan en och en halv timme med mungiporna åt fel håll, byttes resten av lördagskvällen ut av en hyrfilm.

Ikväll har Jonas kick-off middag med tre studenter som han anställde i förra veckan. Killarna går sista året på dataspelsprogrammet och kommer dela på en heltidstjänst kan man säga. Hoppas de kan frigöra lite tid från en hårt arbetande sambo som man bara ser på kvällarna och knappt under helgerna. Om jag hade haft några vänner att umgås med på fritiden (förutom de jag träffar på jobbet) hade nog helgerna känts mindre ensamma. Men å andra sidan är det enda negativa faktorn i mitt Skövdeliv och den kan jag faktiskt leva med för ett jobb jag älskar.

RSS 2.0