En klagosång från gnällspiken

Nu vet jag vad Jonas gnällde om. Det är inte kul att må såhär. Gjorde det mesta för att undvika att bli smittad, men den här bacillen var obarmhärtig. Ja, okej, jag vet att det "bara" är en förkylning, men säg det till mitt huvud som prövat på livet som ballong de senaste dagarna och näsan som vill sluta leka fontän nu. Ingen paus här inte och jag som trodde jag skulle kunna gå till jobbet imorgon. Bara att glömma. Men idag lindrade i alla fall min kära sambo värken genom att köpa hem mat, glass, halstabletter och mitt favoritgodis.

I helgen ska det bli jättevarmt och soligt, säger dem. Bä, säger jag. Vänta till nästa helg då jag kan njuta av solen. Nej, nu ska jag inte vara självisk. Ut i solen med er era lyckosar och njut så länge den varar. I det här landet kan man aldrig räkna med nåt när det gäller vädret. Förutom att solen alltid skiner när man är sjuk. Haha, sa den nordiska guden uppe på sitt moln.

En sån där dag

Idag har jag en sån där dag. Saknar mina vänner och ett socialt liv utanför jobbet. Helgerna börjar kännas som goundhog day, jag gör samma saker om och om igen. Handlar, tvättar, pysslar hemma, går en promenad, skjutsar eller hämtar Jonas på jobbet. Men idag har vi båda varit hemma då Jonas är dunderförkyld. Ni vet väl vad de säger om män som är förkylda..? ;) Jag har sovit på soffan hela helgen för att undvika att bli smittad, eftersom jag inte vill bli borta från jobbet. Men det går förkylningar nu, även där. Och så vill jag fortsätta mina framsteg på löpbandet som jag kommit igång med nu. Har aldrig varit så ur form, men det ska det bli ändring på.

Poker är nästan frisk i såret, så pass bra att han börjat släpa hem souvenirer som han lämnar på balkongen. I förra veckan var det en stackars fågel och näbbmus :( Ingen kul syn att mötas av när man går ut på balkongen, men det ligger tyvärr i hans natur. Han vill ju bara "skryta" för oss och visa att han minsann kan jaga mer än tygmöss. Han har också fått en dålig vana av att gå ut på kvällar och nätter och sova inne på dagarna. Så han väcker en ofta (läs mig) mitt i natten och vill gå ut. Men på dagarna ockuperar han vår säng den slöfocken :)

Besök och bett

Den här bloggen håller på att självdö. Men innan den dör ut helt så tänkte jag skriva lite om vad som hänt sen sist. Föregående helg ägnades åt ett IKEA-besök i Jönköping och fixande och donande. Det skruvades bord och hyllor, inhandlades blommor och nya persienner till köket/matrummet. Som vanligt var det jag som stod för snickrandet och Jonas fixade middag och bildäck (som han dock inte bytte själv ;). Det står helt klart vem som är "mannen" i vår familj :) Närå, men när det kommer till praktiska detaljer så kan man säga att jag har tummen lite mindre mitt i handen än han - men fortfarande tummen mitt i handen.

En ovanligt stillsam och trött Poker fick oss att ana ugglor i mossen på söndagskvällen och mycket riktigt så upptäckte vi stora sår i hans svans. Fick åka med honom till veterinären på måndagen där han fick diagnosen bettskada (troligtvis av en grävling eller annat katt). Han fick en antibiotikaspruta och medicin utskriven som vi försökt ge honom i munnen och på tassarna sedan dess, men det är nära på omöjligt att få honom att slicka upp det. Kanske för att antibiotikan fick honom att kräkas första dagen. Hursom så vilar han upp sig bra i alla fall - men ut vill han fortfarande.

Jobbet går bra och jag trivs fortfarande som fisken i vattnet. Det är dock mycket deadlines såhär innan ledigheter, har mycket att göra både innan och efter påskhelgen. Lite stressande, men också bra med mycket jobb. En positiv sak vi upptäckt med Skövde är hur väl kommunen tar hand om staden. Nu när snön smält och det blivit vår städar de upp som sjutton på allmäna platser. Utanför oss har de både rengjort asfalten och städat upp i naturen. Inte för att jag är någon skogsmulle direkt - men kul att de bryr sig.

RSS 2.0